Music fun

Forum o muzici i ostalim zabavnim stvarima
 
PrijemPrijem  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  Korisničke grupeKorisničke grupe  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

Delite | 
 

 Prison Break-Beksto iz zatvora

Ići dole 
AutorPoruka
Admin
Glavni Admin
avatar

Broj poruka : 188
Datum upisa : 01.09.2008

PočaljiNaslov: Prison Break-Beksto iz zatvora   Sub Okt 11, 2008 2:35 am

Bekstvo iz zatvora (eng. Prison Break) je američka TV serija, čija je prva epizoda premijerno prikazana na Foksu 29. avgusta 2005. godinu i koju je pratilo više od 10,5 miliona gledalaca [1].

Televizija „Foks“, na kojoj se serija emituje za američko tržište, nije zabeležila ovakav uspeh još od 1998. godine, kada su emitovane „Melrouz Plejs“ i „Ali Mekbil“. Popularnosti ove serije najviše doprinosi jedinstvena „serijalizovana“ struktura radnje, kao i činjenica da se malo koja televizijska serija zaista snimala u zatvoru. Uspeh i priznanja koje je ovo ostvarenje dobilo kao „zatvorska drama“ ponovo su pobudili interesovanje publike za ovaj žanr. Ova serija je napeta drama koja govori o čoveku osuđenom na smrt za zločin koji nije počinio i o njegovom bratu koji je smislio savršen plan za njegovo bekstvo iz zatvora. Ova intrigantna serija u svakoj epizodi otkriva uvek nove detalje.

Seriju je napisao Pol Šojring, a proizvela je Adelstein-Parouse Productions u saradnji sa Original Television i televizijom „Foks“. Muziku je komponovao Nemac, iranskog porekla, Ramin Đavadi, koji je bio nominovan za nagradu Emija 2006. Ideja za seriju predstavljena je producentima Foksa 2003. godine, ali tada nije prihvaćena jer serija, navodno, nije imala potencijal za dugoročno prikazivanje. Posle nekog vremena, ponovo je bila razmatrana mogućnost snimanja desetodelne mini serije, za koju su bili zainteresovani Stiven Sigal i Brus Vilis. Ipak, mini serija nije realizovana. Zbog popularnosti serija „24“ (2001) i „Izgubljeni“ (2004), producenti su promenili odluku i podržali snimanje serije.

Bilo je planirano da se snimi svega dva serijala (44 epizode) ali je zbog velikog interesovanja snimljen i treći. On se emitovao od 17. septembra 2007. u SAD, a završio se 18. februara 2008. Četvrtu sezonu je napisao Dominik Persel. Ona predviđa da se nastavi serija kako je u trećem serijalu prestala. Kompanija „Foks“ tj. TV Guide je i zvanično potvrdila snimanje četvrtog serijala gde će se prema njihovim rečima Dr Sara Tankredi vratiti u seriju iako se mislilo da je tragično izgubila život u trećem serijalu. Lokacija četvrtog serijala će biti Los Anđeles.ref>http://www.prisonbreakmanhunt.com/news/801/83/</ref>

„Bekstvo iz zatvora“ se trenutno emituje u Srbiji na prvom programu RTS nedeljom u 23:10 časova[2].

Prva sezona se sastoji od 22 epizode. Počinje ubistvom Terensa Stedmana, brata potpredsednice SAD, za čiju je smrt osumnjičen Linkoln Barouz. Zbog snažnih dokaza koji mu ne idu u prilog, Linkoln je osuđen na smrtnu kaznu i poslan u zatvor „Foks river“.

Linkolnov brat, Majkl Skofild,koji je uveren u njegovu nevinost, rešio je da ga izbavi odatle. Skofild je radio na rekonstrukciji zatvora i sada nabavlja planove građevine. Zbog komplikovanih planova on ih tetovira na gornjem delu svoga tela, sakrivenim sa masom motiva. Zatim organizuje pljačku banke da bi i sam dospeo u taj zatvor. Nakon što dospe u zatvor, Skofild zapčinje svoj plan ka izbavljenju brata iz zatvora, ali otkriva da je to teže nego što je mislio.

U zatvoru Skofild izaziva probleme sa bivšim šefom mafije koji se zove Džon Abruci.Skofild otkriva Abruciju svoje planove za bekstvo, da bi mu on obezbedio vozilo nakon što pobegnu iz zatvora,a za uzvrat Skofild mu obećava da će mu otkriti gde se krije Oto Fibonači koji je policiji prijavio Abrucija. Da bi sproveo svoj plan u delo Skofild polako uključuje zatvorenike koji su mu potrebni, među kojima su pedofil Ti-Beg, Stotka (koji ima dobre veze unutar zatvora) i Skofildov cimer Fernando Sukre. Najstariji zatvorenik Čarls Vestmorland, za koga Majkl veruje da je u stvari ozloglašeni D. B. Kuper, čuveni otmičar aviona, pridružuje se Skofildovoj grupi za bekstvo nakon što mu uprava zatvora odbija posetu njegovoj bolesnoj kćerci. Vestmorland inače krije 5 miliona američkih dolara od pljačke u Juti. Svi oni sa Majklom i njegovim bratom, uz Abrucijevu pomoć, dobijaju posao u „Zatvorskoj industriji“.

Put za bekstvo prolazi kroz bolničku sobu, koji vodi kroz sobu gde borave čuvari. Da bi dospeli do te prostorije, Vestmorlаnd pali vatru, nakon čega Zatvorska industrija dobija posao da renovira tu sobu. Iz te sobe zatvorenici kopaju rupu koja omogučava prolaz preko podzemnog kanala u sobu hitne pomoći. Dan pre Linkolnovog pogubljenja,tim planira bekstvo, ali Linkoln se potuče sa jednim čuvarem da bi ga sprečio da otkrije plan za bekstvo. Za kaznu šalju ga u samicu, što Majklov plan čini nemogućim.Stvari se dodatno iskomplikuju kada ovdodna cev u bolničkoj sobi bude zamenjena. U isto vreme bivša devojka i Linkolnov advokat, Veronika Donovan uz pomoć Nika Sarvina, pokušava da dokaže da Linkoln nije kriv, što je dovodi do otkrića da iza svega stoji potpredsednica vlade koja se kandiduje za predsenika SAD. Agent tajne službe Pol Kelerman i guverner Ilinoisa Frank Tankredi, koji je otac Sare Tankredi koja radi kao doktorka u zatvoru „Foks river“, pripadaju potpredsednicinom timu. Oni pokušavaju Veroniku Donovan i Nika Savrina da spreče da saznaju istinu. Veronika otkriva da potpredcedicin brat Terens Stedman nije ubijen i da je živ. Nakon što uspe odložiti Linkolnovu egzekuciju,Skofild odglumi nervni napad, kako bi dospeo na psihijatrijsko odeljenje zatvora. Veronika otkriva Terensovo prebivalište, ali biva zarobljena, potom i ubijena u kući gde se on nalazi.

[уреди] Druga sezona
Lik
(Glumac)
Слика:Linkoln Barouz.jpg
Linkoln Barouz
(Dominik Persel)
Majkl Skofild
(Ventvort Miler)
El Džej Barouz
(Maršal Olman)
Veronika Donovan
(Robin Tjuni)
Sara Tankredi
(Sara Vejn Kalis)
Fernando Sukre
(Amauri Nolasko)
Teodor „Ti-Beg“ Begvel
(Robert Kneper)
Džon Abruci
(Piter Stormare)
Bendžamin Majls „Stotka“ Frenklin
(Rokmond Danber)
Bred Belik
(Vejd Vilijams)
Pol Kelerman
(Pol Ejdelstajn)
Aleksandar Mahoun
(Vilijam Fiktner )

Druga sezona se takođe sastoji od 22 epizode. Radnja se odigrava 8 sati nakon bekstva iz zatvora „Foks river“ fokusirajući se na Majkla, Linkolna i ostale. Specijalni agent FIB Aleksandar Mahoun dobija zadatak da pronađe i ulovi svih 8 begunaca.

Nakon propuštenog leta, begunci svaki sa svojem ciljem, ali sa istom odlukom, planiraju odlazak u Jutu da uzmu 5 miliona dolara, koje je Čarls Vestmorland sakrio. Čarls Vestmorland umire, a Džon Abruci odseca ruku Ti-Begu. Belik i Poup osećaju kako će uskoro snositi posledice zbog loših poteza u toku hvatanja begunaca.

Majkl, Sukre, T-Bag i Stotka uspevaju se dočepati novca, ali Sukre se ne želi pridržavati dogovora. Ti-Beg beži sa 5 miliona dolara.Nakon suspenzije,Belik regrutira novog partnera Roja Gerija u hvatanju begunaca. Ti-Beg je na putu kuće njegove bivše supruge gde se nalaze i Belik i Geri.Majkl se konačno sureće sa Sarom, ali njih dvoje neće dugo uživati jer im je Mahoun na tragu, a on će se, zajedno s Kelermanom, potruditi i da ostanu razdvojeni. Belik uspeva naterati T-Baga da mu otkrije tajnu, i to na brutalan način. Posle ubistva Gerija, Ti-Beg kupi novac. Belik je uhvaćen i izručen u zatvor „Foks river“ zbog sumnje da je ubio Gerija i to ga nimalo ne veseli. Mahoun koji ima psihičke probleme, dobija nalog od Bil Kima, jednog iz „Kompanije“. Nalog je da ubije svih osam begunaca.

Majkl uspeva da nabavi avion za Meksiko. Tada neočekivano sreće svog oca, koji je zajedno sa Linkolnom.Iako im je Mahoun opasno blizu, Majkl, Link, njihov otac i Sukre ipak planiraju ukrasti avion. Majkl i otac se konačno pomire, ali će Aldo to platiti svojim životom, zbog čega se Majkl i Link odluče direktno suočiti s progoniteljima. Jedan borbeni avion obora avion u kome je Sukre, on iskaće i stiže preko stranputnice kod devojke Marikruz. Kelerman bez imalo oklevanja muči Saru kako bi saznao što ga zanima. Šef Kelermana i Mahouna, Bil Kim prisiljuje ih da zajedno sarađuju.Stotka nalazi svoju ženu. Malo kasnije žena Stotke je uhvaćena,a Terens Stedman postaje zarobljenik Majkla i Linka. Stedman izvršava samoubistvo.Majkl i Lik na programu nacionalne televizije javno iznose svoju priču, a Majkl Sari šalje šifrovanu poruku.

Mahoun izbavlja Belika iz zatvora kako bi zajedno sarađivali. Sara nema poverenja u Kelermana i zabrinuta je što su Majkl i Linkoln zajedno sa njim. Kreću u Čikago, gde ih čeka jedan USB ključ na kome je razgovor između Terensa Stedmana i njegove sestre, koji će dokazati nevinost Linkolna. Majkl i Sara za pomoć se obraćaju Poupu, kako bi im otkrio informacije koje bi mogle naštetiti Kompaniji. Stotka nudi Mahounu pogodbu: za puštanje njegove supruge na slobodu i lečenje njegove ćerke, reći će mu mesto gde se Skofild krije. Mahoun tera Stotku da se ubije, ali čuvari zatvora to sprečavaju.

Majkl, Linkoln i Sara dolaze u vlasništvo USB-a. Oni se odvajaju od Pola Kelermana. Mahoun dobija nalog, da Skofilda i Linkolna ubije u roku od dva dana. Kod prijema bivše potpredsednice SAD Karolin Rejnolds, Majkl je uhvaćen od strane Bila Kima, mučen je i saslušan. Predsednica Rejnolds prihvata zahteve kako bi Linkoln bio oslobođen.

Kerolin Rejnolds neočekivano daje ostavku na funkciji predsednice SAD i Majkl i Linkoln stoje sa praznim rukama. Njihov jedini izlaz vide u Panami.

[уреди] Treća sezona

Treća sezona se sastoji od 13 epizoda. Sara ubija Bila Kima i Majkl priznaje krivicu i predaje se. Skofild je zajedno sa Mahounom, Belikom i Ti-Begom pritvoren u Soni, paklenom panamskom zatvoru. Zatvor je, posle ustanka zatvorenika, napušten od strane stražara i zatvorenici sada imaju svoje pravila i zakone (pod vodstvom kralja droge Lehera).

Borbu za život sa jednom zatvorenikom Skofild može da dobije uz pomoć Mahouna. Cilj je, da Skofild pobegne iz Sone i da jednog drugog zatvorenika, Džejmsa Vistera, oslobodi.On govori Majklu,ukoliko ga neko vidi, da je mrtav. Visler je osuđen zbog ubistva sina gradonačelnika Paname. Živi u kanalizaciji zatvora. Mahoun i Skofild su saznali da,ko pronađe Vislera, njemu se garantuje sloboda.

Mahoun daje sve od sebe, da nađe Vislera. Ti-Beg je zaradio poverenje Lehera. Mahoun nalazi sklonište Vislera i želi da ga isporuči Leheru. Skofild mora to da spreči, da bi zaštitio Saru i njegovog sinovca. On jednim malim razaranjem vraća vodu za piće. Lehero se odriče isporuke Vislera. Link preko Vislerove devojke dolazi do sadržine jednog sefa banke. Knjigu, koja je bila u sefu, Link mora da da Kompaniji, ali posrednik dobija samo kopiju. Link u zamenu za original, želi dokaz da su Sara i El Džej živi. On dobija njihove slike, na kojima oni drže novine. Majkl pokušava da dođe u vastništvo jedinog mobilnog telefona u Soni i uspeva uz pomoć Ti-Bega. Majkl saznaje od Sare, da se ona nalazi na jednom „beznadežanom mestu“, da im daje vreme do „12 sati“ a da je kod nje „3 sata“. Naposletku, Linkoln saznaje mesto Sare i El Džeja, ali kidnaperi beže. Posrednik upozorava njega, da ne pokušava ovo još jednom. Posle toga, ona mu ostavlja jedan paketić u garaži hotela, u kome se navodno nalazi glava Sare Tankredi. Majkl uspeva da dobije jednu sobu od Lehera, koju je sam izabrao. Na to on prouzrokuje nestanak struje. Lehero je sad zavisan od pomoći Majkla.

Majkl pokušava takođe uz pomoć Linka da dobije jednog zaposlenika zatvora za bekstvo iz Sone, koji ima zadatak za pogrebe. On bi se brinuo za zatvorske zidine, koje bi razorio jednom hemikalijom.

Ti-Beg ubija jednog od Leherovih prijatelja, da bi zauzeo njegovo mesto kao prodavac droge. Zatim, njegov plan se ispunjava i pokušava da dobije Mahouna za kupca. Majkl nudi Mahounu, da ga ubaci u tim za bekstvo, sa nadom da ga smiri. Ali Mahoun, kome prete halucinacije, tačno procenuje situaciju i nožem preti Majklu.

Van zatvorskih zidina, Linkoln uz pomoć posrednika kompanije, sređuje Sukreu posao grobara u Soni, čime se Majklovi planovi za bekstvo korak po korak ispunjavaju.

[уреди] Četvrta sezona

Četvrta sezona je počela sa prikazivanjem u SAD 1. septembra 2008. emitovanjem 2 epizode. Za nju je najavljeno 16 epizoda.

Epizode četvrte sezone:

1. Scylla
2. Breaking and Entering
3. Shut Down
4. Eagles and Angels
5. Safe and Sound
6. Blow Out
7. Five the Hard Way
8. The Price
9. Greatness Achieved
10. The Legend

Za njegovu ulogu kao Majkl Skofild Ventvort Miler]] 2006. je bio nominovan za Zlatni globus. I sama serija je bila nominovana za mnoge nagrade. Kompozitor muzike Ramin Đavadi]] je bio čak nominovan za Emija.U nekim tekstovima se spominje da je i FIB slao neke zatvorenike na Koibu, tj. da je u to vreme Koiba bila nešto slično današnjem Gvantanamu.

Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://musicfun.forumsr.net
Admin
Glavni Admin
avatar

Broj poruka : 188
Datum upisa : 01.09.2008

PočaljiNaslov: NASTAVAK   Sub Okt 11, 2008 2:38 am

Serija je osvojila:

* People’s Choice Award 2006
o (Najbolja omiljena nova TV drama)[3]

Serija je bila nominovana za:

* Nagrade Zlatnog globusa 2006
o (Najbolja TV serija (drama),
o Najbolji glumac u TV seriji (drama) – Ventvort Miler]])[4]
* Edi nagrade 2006
o Najbolje uređena jednočasovna serija za komrecijalnu televiziju – Mark Helfrih
* Saturn nagrade 2006 (Najbolji glumac na televiziji – Ventvort Miler, Najbolja mrežna TV serija) [5]
* Udruženje telvizijskih kritičara 2006
o Najbolja dramska serija
* Emi nagrade Sparte Primetime 2006
o (Outstanding Main Title Theme Music – Ramin Đavadi) [6]
* Satlajt nagrade 2006
o Najbolji sporedni glumac u seriji, mini-seriji ili TV filmu - Robert Kneper)

[уреди] Zanimljivosti

* Ideja za seriju predstavljena je producentima Foksa 2003. godine, ali nije dobila zeleno svetlo jer serija, navodno, nije imala potencijal za dugoročno prikazivanje. Posle nekog vremena, ponovo je razmatrana mogućnost snimanja desetodelne mini serije, za koju su bili zainteresovani Stiven Segal i Brus Vilis. Ipak, mini serija nije realizovana. Zbog popularnosti serija '24' (2001.) i 'Izgubljeni' (2004.), producenti su promenili odluku i podržali realizaciju serije.
* Snimanje jedne episode Bekstvo iz zatvora košta oko 2 miliona dolara. Isto toliko košta snimanje jedne serije „Istražitelji iz Majamija“. Za jednu epizodu serije „24“ mora se platiti oko 2,5 miliona dolara, a za jednu epizodu serije „Izgubljeni“ mora se platiti više od 3,5 miliona dolara [7] .
* Serija je snimana u zatvoru 'Džolijet', koji je zatvoren već nekoliko godina. Mnoge scene snimane su u ćeliji u kojoj je nekad boravio serijski ubica Džon Vejn Gejsi, poznat i kao klovn-ubica. On je osuđen, a kasnije i pogubljen zbog silovanja i ubistva 33 dečaka i tinejdžera između 1972. i 1978. godine (kada je uhapšen).
* Pogubljenje na električnoj stolici nije primari instrument egzekucije i Ilinoisu (gde je smeštena radnja serije). U scenariju je prvo bilo isplanirano da Linkoln Barouz bude osuđen na pogubljenje smrtonosnom injekcijom. Ali zbog šokantnijeg efekta, scenario je izmenjen na pogubljenje na električnoj stolici. Država Ilinois trenutno ima moratorijum na odluke o smrtnoj kazni.
* Ventvort Miler, najpopularniji glumac u ovoj seriji, koji tumači lik Majkla Skofilda, izabran je za ulogu u poslednjem minutu. Snimanje je počeo nedelju dana pošto je dobio ulogu.
* Ukoliko biste želeli da uradite tetovažu kakvu Majkl Skofild ima u seriji, bilo bi vam potrebno više od 200 sati, a cena takve tetovaže u Americi iznosi između 15 i 20 hiljada američkih dolara.
* Tetovaža koju Majkl Skofild nosi zapravo je odlično napravljena maska. Sastoji se iz 20 delova i potrebno je više od četiri sata da bi se nanela. Takođe, potrebno je i više sati da bi se ona skinula sa tela uz pomoć čistog alkohola.
* S obzirom na to da je nanošenje tetovaže komplikovano, to se radi jednom nedeljnom i događa se da Ventvort mora da je nosi i posle snimanja. Prema njegovim izjavama, kada se 'tetoviram' šeta gradom, starice mu se sklanjaju puta, a tinejdžeri se odušeljeno interesuju o načinu izrade.
* Prema izjavi koji je Ventvort Miler dao u jednom intervjuu, Dejvid Bekam je bio zainteresovan da uradi takvu tetovažu.
* Na pitanje novinara da li je Ventvort promenio svoje mišljenje o američkom pravosudnom sistemu, on je odgovorio da je promenio mišljenje o ljudima iza rešetka. „Mislim da bismo svi mi želeli da verujemo kako nemamo ništa zajedničko sa prosečnim zatvorenicima, ali činjenica je da i oni imaju snove, strahove i nade, baš kao i svi drugi. Linija razdvajanja između »nas« i »njih« nije baš toliko jasna kao što bi mnogi pomislili“.
* Stejsi Kič (koji igra upravnika) proveo je šest meseci u britanskom zatvoru i kreirao je svoj lik po ugledu na ljude koji vode taj zatvor.
* Mnogi bivši osuđenici koji su kaznu odslužili u zatvoru Džolijet bili su statisti na snimanju serije.
* Robert Neper koji u seriji tumači lik serijskog ubice Ti-Bega sam je napravio frizuru za ulogu. Kako je izjavio, takvu frizuru je imao njegov profesor fizike.
* U početku je bilo planirano samo trinaest epizoda serije. Ali zbog velikog uspeha, producenti kompanije Foks produžili su je na 22 epizode.
* Zanimljivo je i to da bez obzira na veliku gledanost u Americi (u proseku više od deset miliona gledalaca po epizodi), serija je mnogo popularnija u ostalim zemalja u kojima se prikazuje.
* Prema izjavi koju je Rokmond Danbar, koji tumači ulogu Stotke, dao u jednom intervjuu, njegov lik je trebalo da se pojavi u samo dve epizode. Ali, kada je serija produžena na celu sezonu, Stotka je postao stalni član glumačke serije.
* Sajlas Vir Mičel, koji tumači ulogu Struje, pojavio se na audiciji za ulogu Ti-Bega.
* Čak trinaest zatvora zabranilo je prikazivanje serije

* Izvor trivije je prepisan iz vebsajta RTS [8]

„Zona“ je grad na ostrvu Koiba u Panami. Nalazi se 25 km od obale i trenutno je park prirode sa mnogim prirodnim lepotama i životinjskim vrstama. Na ostrvu se nalazi Institut za istraživanje i rendžeri koji se brinu za čistoću i zdravlje životinja. Od 1912. godine na ostrvu Koiba nalazio se zatvor osnovan od strane diktatorske vlasti i u njemu su boravili najgori kriminalci i politički zatvorenici. Najveća kazna koja se mogla dobiti je 20 godina a smrtne kazne nije bilo. Zatvorenici su se dovodili dva puta mesečno, brodom iz Puerto Mutisa, a put je trajao šest sati. Zatvorenici su spavali u centralnoj zgradi gdje su imali crkvu i malu kliniku. Osim glavne zgrade, imali su i devet manjih objekata gde su imali svoje farme. Te farme su osiguravale hranu za zatvorenike, ali i za ljude u Panami. Zatvorenici su radili ceo dan i dobijali su jedan obrok dnevno, tačno u podne, nakon kojeg su ponovo vraćeni na posao.

Prema zatvorenicima se postupalo vrlo okrutno. Neki su bili obešeni naglavačke za košarkaški koš i tako visili po pet dana, sve dok im ruke i zglobovi nisu natekli, a kosti na zglobovima izašle kroz meso. Muve su na njima ostavljale svoje jajašca, a pacovi su ih jeli dok su bespomoćno visili. Neke zatvorenike su vezali špagom za konja i vukli do smrti, neke su ubili u džungli prilikom pokušaja bega.

Ostali zatvorenici koji su bili pravi kriminalci i ubice, svoje vrijeme su provodili ubijajući ostale zatvorenike. Nekoliko zatvorenika je pobeglo...pešačili su 16 sati kroz džunglu do druge strane ostrva koja je bliža kopnu i onda plivali preko ili se nadali da će ih neki brod prevesti preko. Ali većina nije uspela, odnele su ih jake struje ili su nestali u džungli. Na ostrvu žive i razne vrste otrovnih pauka i zmija, a deo okeana koji okružuje ostrvo poznat je po jako puno vrsta riba i po velikom broju ajkula. Beg je praktično bio nemoguć.

Zatvorenici se se razdvojili na one koji su heteroseksualci i one koji su homoseksualci... s vremenom su osnovali male gradove sa posebnim odvojenim farmama. U sledećim godinama vlasti su dovele bande iz Panama Sitija na ostrvo kako bi se obračunale sa zatvorenicima iz protivničkih bandi. Nakon tih obračuna, u lokalnim Panamskim novinama objavljene su slike obezglavljenih zatvorenika kako leže na plaži u blizini uprave zatvora.

Uglavnom, Koiba je bilo mesto koje niko nije htio videti, ljudi su se bojali i pričati o tom mjestu. Zanimljivo je da je otok Koiba jedno od najlepših mesta u Panami, jedno od retkih mesta gde ljudi nisu uništili prirodne lepote.

Postoji i legenda da nekoliko zatvorenika i dan danas beži i skriva se po otoku, jer se boje da ih ne uhvate. Rendžer Mali Mali koji je u ono vreme bio zatvorenik a sada radi u parku prirode na ostrvu, kaže da takvo nešto nije moguće, jer niko normalan ne bi ostao na ostrvu... svi su gledali kako da se što više udalje od njega.

Ovih dana bi trebalo da se pojavi dokumentarac „Coiba - La Isla del Diablo“ (Koiba - Đavolje ostrvo).Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://musicfun.forumsr.net
Michael Scofield
Novi član
avatar

Broj poruka : 14
Datum upisa : 23.09.2008

PočaljiNaslov: Re: Prison Break-Beksto iz zatvora   Sub Okt 11, 2008 10:11 am

Bravo za ov dva posta...najjaca serija zasluzuje ovakav text lol!
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Nina
Novi član
avatar

Broj poruka : 14
Datum upisa : 01.09.2008
Godina : 25

PočaljiNaslov: Re: Prison Break-Beksto iz zatvora   Uto Okt 14, 2008 5:17 pm

JEFF HARDY ::
Bravo za ov dva posta...najjaca serija zasluzuje ovakav text lol!
Slazem se... Very Happy Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
scofield
Član foruma
avatar

Broj poruka : 45
Datum upisa : 02.11.2008
Godina : 24
Lokacija : Fox River*Beograd

PočaljiNaslov: Re: Prison Break-Beksto iz zatvora   Ned Nov 02, 2008 8:30 pm

Seriju sam gledao 10 puta,sve,od pocetka do kraja Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.lost-serbia.co.nr
Dark_Angel
Super moderator foruma


Broj poruka : 60
Datum upisa : 27.09.2008
Lokacija : tus kabina jessice albe

PočaljiNaslov: Re: Prison Break-Beksto iz zatvora   Ned Nov 02, 2008 11:51 pm

takodje....i svaki put se najezim kad odgledam pojedine scene
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
scofield
Član foruma
avatar

Broj poruka : 45
Datum upisa : 02.11.2008
Godina : 24
Lokacija : Fox River*Beograd

PočaljiNaslov: Re: Prison Break-Beksto iz zatvora   Pon Nov 03, 2008 1:59 am

Naravno,kao kad je sprzio tetovazu u prvoj sezoni,ili pocetak 1 epizode u 4 sezoni!
ma svaka epizoda ima nesto cool za sebe Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://www.lost-serbia.co.nr
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: Prison Break-Beksto iz zatvora   

Nazad na vrh Ići dole
 
Prison Break-Beksto iz zatvora
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Music fun  :: Filmovi i televizija :: Serija-
Skoči na: